Atac sângeros în Canada: Cel puţin 10 persoane ucise şi 15 rănite prin înjunghiere, în vestul ţării. Suspecții, doi bărbaţi, încă nu au fost prinși

Autorităţile canadiene caută doi bărbaţi în legătură cu o înjunghiere în masă, care a provocat moartea a cel puţin 10 persoane şi rănirea altor 15 luni,  în Saskatchewan, în vestul Canadei, relatează CNN.

Autorităţile i-au identificat pe cei doi suspecţi ca fiind Damien Sanderson şi Myles Sanderson şi sfătuiesc oamenii să ia măsurile de precauţie corespunzătoare. Se crede că cei doi călătoresc cu un Nissan Rogue de culoare neagră cu plăcuţă de înmatriculare din Saskatchewan, potrivit News.ro.

”Facem toţi paşii posibili pentru a urmări aceşti indivizi”, a declarat comisarul adjunct Rhonda Blackmore de la Royal Canadian Mounted Police.

Blackmore a afirmat că primele informaţii referitoare la înjunghieri au venit la ora locală 5:40 a.m. şi în câteva minute au fost primite mai multe apeluri care raportau alte cazuri similare. Autorităţile spun că există 13 puncte în care au fost găsite victime în Saskatchewan. Blackmore a precizat că se pare că unele dintre victime au fost vizate în mod explicit, iar altele au fost aleatorii.

„Este cu siguranţă un eveniment semnificativ, dacă nu cel mai grav pe care l-am văzut în ultimii ani”, a afirmat Rhonda Blackmore.
Într-un mesaj către cei doi suspecţi, Blackmore a spus: „Dacă Damien şi Myles ascultă sau primesc aceste informaţii, le-aş cere să se predea imediat în poliţie”.

„Suntem cu gândul alături de numeroasele victime decedate şi rănite, familia, prietenii şi comunitatea lor. Este îngrozitor ceea ce s-a întâmplat astăzi în provincia noastră”, a continuat ea.

Suspecţii atacurilor din Saskatchewan, încă de negăsit

Şeful poliţiei din Regina, capitala provinciei canadiene Saskatchewan, a afirmat că cei doi suspecţi sunt încă în libertate.

Evan Bray a postat un videoclip pe Twitter în care îi cere publicului să ofere orice informaţii legate de cei doi.

„Nu vom opri această anchetă până când nu îi vom avea pe cei doi în siguranţă, în custodie. Ştim, suntem încrezători, că cineva ştie unde se află aceştia şi are informaţii care ar fi valoroase pentru poliţie. Vă îndemn să luaţi legătura cu serviciul local de poliţie”, a afirmat Bray.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here