Atentate în Ierusalimul de Est | Moscova îndeamnă toate părţile la „reţinere maximă”

Sursa: Twitter

Diplomaţia rusă se declară sâmbătă ”profund îngrijorată” şi îndeamnă toate părţile la ”reţinere maximă”, în urma atentatelor din Ierusalimul de Est, în timp de invazia rusă a Ucrainei este în curs, relatează AFP, citată de News.ro.

”Suntem profund îngrijoraţi de această desfăşurare a evenimentelor. Îndemnăm toate părţile să dea dovadă de reţinere maximă şi să evite o altă escaladare ulterioară a tensiunilor”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

”Ultimele evenimente confirnă, cu toată evidenţa, necesitatea relansării unui dialog constructiv palestiniano-israelian şi renunţarea la acţiuni unilaterale”, subliniază ministerul rus.

”Nu putem pune capăt violenţelor repetate decât în cadrul unui proces de negocieri bazat pe principiile dreptului nternţaional”, insită diplomaţia rusă.

Un palestinian în vârstă de 21 de ani a ucis prin împuşcare şapte persoane, în apropierea unei sinagogi, în Ierusalimul de Est, în timpul rugăciunilor de sabat, după care a fost ucis, în urma unei urmăriri.

Acest atac a avut loc în urma unui atac al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, soldat cu nouă morţi palestinieni.

Sâmbătă, doi bărbaţi, un tată şi fiul său, au fost răniţi prin împuşcare, la Ierusalimul de Est, de către un băiat palestinian în vârstă de 13 ani.

SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here