Atenţionare de călătorie a MAE pentru Grecia: Lapoviţă, ninsori, ploi şi vânt puternic

Sursa: Pexels

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde sunt prognozate fenomene meteo severe. Astfel, în partea de est a ţării sunt aşteptate ploi, lapoviţă şi ninsori, în timp ce în zona Mării Egee va fi vânt puternic, transmite News.ro.

Potrivit MAE, în Republica Elenă au fost prognozate precipitaţii sub formă de lapoviţă, ninsoare şi ploi abundente în partea de est a ţării, vânt puternic în Marea Egee şi o potenţială întrerupere a circulaţiei navelor civile în 5 şi 6 ianuarie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi la cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, www.meteo.gr, pentru situaţii criză pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here