MAE îndeamnă românii să stea departe de Irak, după uciderea lui Qassem Soleimani de către Armata SUA

Qasem Soleimani, decorat de ayatollahul Ali Khamenei sursa: khamenei.ir

Ministerul de Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Irak, după ce generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis în această dimineață de rachete americane, în apropiere de aeroportul din Bagdad.

MAE vorbește de „escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu” și îndeamnă românii să stea departe de zonele periculoase. Cei care merg totuși în Irak sunt sfătuiți să-și facă cunoscută prezența misiunii diplomatice românești și să lase date de contact, în cazul de nevoie.

Având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din Republica Irak, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în această țară. De asemenea, cetățenilor români care se află în Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă să evite zonele în care au loc mitinguri, manifestații politice sau orice fel de demonstrații.

Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze, în prealabil, asupra situației de securitate din zonele în care urmează să călătorească, să aibă o atitudine cooperantă cu autoritățile locale și să își noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române.

Citiți și: Rebelii Houthi cer „represalii rapide și directe” după asasinarea puternicului general iranian Qassem Soleimani

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă insistent cetățenilor români să își anunțe prezența la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română, transmițând coordonatele pentru a putea fi contactați în eventualitatea apariției unei situații de urgență.  

Cetățenii români care sunt implicați într-o situație deosebită pot apela numerele de telefon ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numerele de telefon de urgență ale acestora, care se regăsesc pe pagina web a MAE: www.mae.ro/romanian-missions.” a transmis Ministerul român de Externe.

Uciderea din ordinul lui Donald Trump a lui Qasem Soleimani, considerat al doilea cel mai puternic om al regimului teocratic de la Teheran, a agravat brusc tensiunile din Orientul Mijlociu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here