George Simion, președintele AUR, a declarat luni seara că este exclus să îl susțină pe Alexandru Rafila – propunerea PSD – pentru funcția de prim-ministru. Marcel Ciolacu a anunțat, după demisia lui Orban, că îl propune pe Alexandru Rafila pentru poziția de premier.

Oamenii ăștia au mai fost la conducerea Românie, au arătat ce pot. Nu pot! Cum să votăm noi, AUR, cu un om că Rafila care a fost implicat în distrugerea Institutului Cantacuzino! În actuala criză ne-ar fi prins extraordinar de bine. Nu putem face asta!”, a declarat Simion într-un interviu pentru Newsweek România.

Marcel Ciolacu a anunțat, după demisia lui Orban, că îl va propune pe Rafila pentru fucntia de premier.

Am vorbit cu colegii mei, avem o propunere de premier și anume Alexandru Rafila”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

Alexandru Rafila a declarat anterior că este onorat că a fost pus de PSD pe lista propunerilor pentru funcția de premier.

Sunt onorat, dar e o propunere care trebuie să fie foarte bine cântărită din punct de vedere al responsabilităților, pentru că nu nominalizarea e importanță, ci gestionarea corespunzătoare a acestei tari. (…) Știți bine că PNL și USR au spus că nu vor face alianță cu PSD. Rămâne de văzut dacă se confirmă. (…) Situația politică, ca urmare a evoluției în economie și problemelor din societate, va duce la o reașezare pe scena politică iar PSD să fie invitat într-o coaliție care să poată să gestioneze problemele din sănătate, social și economic. (…) Consideră că guvernul a eșuat în gestionarea crizei în ultima lună și jumătate. Scopul electoral a venit în contradicție cu scopul de sănătate publică. Am ajuns să nu mai controlăm pandemia pentru că spitalele sunt depășite, ATI la limită și nu se pot face noi internări”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here