Autoritățile franceze au identificat autorii ”scurgerii” pe internet a certificatului de vaccinare al preşedintelui Macron

Autorităţile franceze i-au descoperit pe cei responsabili de ”scurgerea” pe internet a certificatului de vaccinare al preşedintelui Emmanuel Macron, relatează miercuri dpa.

Agenţia asigurărilor medicale de stat franceză a declarat pentru dpa că este vorba de angajaţi din sectorul sanitar care au încălcat legea accesând aceste informaţii şi încălcând astfel etica profesională, scrie Agerpres.

Asociaţia naţională a cadrelor medicale a indicat că va decide ce consecinţe va avea gestul acestora, ţinând cont de faptul că a avut loc o încălcare gravă a confidenţialităţii medicale.

Certificatul de vaccinare al lui Macron a fost depistat circulând pe internet marţi, într-o postare conţinând un cod QR, precum şi numele preşedintelui, data sa de naştere şi informaţii legate de vaccinare. Palatul Elysee a confirmat autenticitatea documentului.

Purtătorul de cuvânt guvernamental Gabriel Attal a menţionat că va fi generat un nou cod QR şi cel vechi va fi dezactivat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here