Averea celui mai bogat om din lume

Sursa: Wikipedia

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, depăşindu-l pe Jeff Bezos, datorită creşterii de joi a acţiunilor companiei sale producătoare de automobile electrice, Tesla, transmite CNBC, preluat de News.ro.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, era cel mai bogat om din lume din 2017, iar averea sa este în prezent de 184 de miliarde de dolari.

Creşterea din ultimul an a averii lui Elon Musk marchează cea mai rapidă ascensiune din istori la vârful topului miliardarilor, o întorsătură financiară spectaculoasă pentru renumitul antreprenor care era pe prima pagină a presei din cauza cheltuielilor masive ale Tesla şi a garantării acţiunilor companiei de către acesta cu averea personală.

Musk a început anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari şi abia dacă se încadra în topul celor mai bogaţi 50 de oameni.

Creşterea de peste nouă ori a preţului acţiunilor Tesla în ultimul an, alături de pachetul generos de beneficii, i-a mărit averea netă cu peste 150 de miliarde de dolari.

Între timp, preţul acţiunilor Amazon a rămas mai scăzut din cauza posibilei înăspriri a legislaţiei de către Washington.

Elon Musk l-a depăşit pe Warren Buffett în luna iulie, devenind al şaptelea cel mai bogat om din lume. În noiembrie, Musk l-a depăşit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea în topul miliardarilor. Totodată, Musk a acumulat în ultimele 12 luni o avere mai mare decât întreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de dolari.

Joi, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de peste 5%, la aproape 800 de dolari pe unitate, iar capitalizarea de piaţă a companiei a depăşit 750 de miliarde de dolari.

În timp ce Bloomberg Billionaires Index plasa miercuri averea lui Musk cu 3 miliarde de dolari sub cea a lui Bezos, înainte de tranzacţiile de joi, Forbes Real Time Billionaires List arăta, miercuri, că Musk are o avere cu 14 miliarde de dolari mai mică decât cea deţinută de şeful Amazon.

Potrivit Forbes, Bezos avea miercuri o avere de 186 de miliarde de dolari, iar Musk de 172 de miliarde de dolari. Însă, este posibil ca Forbes să nu fi luat în calcul valoarea opţiunilor lui Musk, pe care le-a primit în cadrul pachetului său salarial, care îi permit să cumpere peste 33 de milioane de acţiuni Tesla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here