Interesul poartă fesul: În 2017, Șoșoacă numea moaștele „morți putreziți”. În 2020, senatoarea AUR s-a transformat în apărătoare a pelerinajelor

Foto: INQUAM/George Călin

Actuala senatoare AUR Diana Șoșoacă avea în urmă cu trei ani un comportament radical diferit față de cel din ultimul an, de când a intrat în politică. În 2017 și 2018, Șoșoacă publica pe pagina de Facebook a cabinetului ei de avocatură numeroase mesaje foarte dure la adresa BOR și a preoților. Pagină a fost ștearsă între timp, relatează Aktual24.

În octombrie 2017, Șoșoacă își arăta revolta față de faptul că la moaștele Sfintei Parascheva sunt duși și copiii. „Spălarea creierelor începe de la vârstă fragedă. (…) Noaptea, copiii dorm, nu stau să se roage pentru tâmpenii. Notele bune se iau dacă înveți, nu dacă atingi morți putreziți”, spunea Șoșoacă despre moaște.

Într-un alt comentariu, Șoșoacă se declara liber cugetătoare și afirma că „popii se îmbuibă” de pe urma fricii induse de Biserică și că „popii scot bani” de pe urma moaștelor. „Dumnezeu te ajută dacă ești om, nu dacă pupi moaște care nici nu știi ale cui sunt”, susținea Șoșoacă. Despre BOR afirma că este o „instituție mai dezastruoasă decât statul român”.

Doi ani mai târziu, Șoșoacă a intrat în politică, schimbându-și la 180 de grade poziția față de preoți și BOR. Ea s-a înscris în Partidul Neamul Românesc, care apoi s-a alăturat AUR, și a devenit o înfocată apărătoare a „tradițiilor” și „bisericii strămoșești”.

În luna octombrie, cu două luni înainte de alegeri, Șoșoacă a provocat un scandal la Iași, la racla cu moaștele Sf. Parascheva.

„(Restricțiile) sunt îndreptate împotriva poporului român, împotriva Bisericii, împotriva lui Dumnezeu și toți care au dat aceste hotărâri trebuie să ajungă la pușcărie pe viață. Au atacat matricea poporului român, au atacat credința poporului român, și cu credința, cu Dumnezeu, nu avem voie să ne jucăm. În față lui Dumnezeu nu e nimic obligatoriu, decât ce spune Dumnezeu, iar Dumnezeu mi-a spus în fața mea și a credinței mele să nu purtăm masca. Doi la mână, eu am adeverință medicală”, spunea Șoșoacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here