Avertisment: O centrală nucleară din China este „amenințare radiologică iminentă”

Sursa: Wikipdia

Guvernul american a primit, săptămâna trecută, un raport întocmit de compania franceză, Framatome, privitor la scăpări de radiații de la centrala nucleară Taishan, din Guangdong, China. Washinton a considerat însă că instalația nu a atins încă “un nivel de criză”. CNN notează, totuși, că ste neobișnuit ca o companie străină să ceară, unilateral, ajutor guvernului SUA atunci când partenerul chinez nu recunoaște că se confruntă cu o  problemă.

Potrivit sursei citate, subiectul a fost discutat în mai multe rânduri în cadrul Consiliul de Securitate Națională al SUA, dar nici autoritățile de la Beijing, nici cele din provincia Guangdong și nici ambasada Chinei din SUA nu au făcut comentarii publice.

„Situația reprezintă o amenințare radiologică iminentă pentru locație și pentru public, iar Framatome solicită urgent permisiunea de a transfera date tehnice și asistență, în funcție de necesități, pentru a limita funcționarea uzinei de la capacitatea normală”, se arată în sesizarea făcută de Framatome.

Construită în parteneriat cu Électricité de France, centrala din Taishan a fost inaugurată în 2018.

Şocul electric. Testul de turnesol de acum 100 de ani şi cum se poate ajunge la destinaţie pe urmele Tesla

1 COMENTARIU

  1. Hoții strigă hoții!!..i-a mâncat în cur pe francezii sa castige bani, acum să-și rezolve problema…
    Si cretinii de la noi vroiau să dea centrală de la cernavoda pe mâna chinezii!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here