Avertismentul directorul Institutului Koch din Germania cu privire la al cincilea val al pandemiei

Germania s-ar putea confrunta cu alte valuri de infecţii Covid-19 în cazul în care nu sunt vaccinate mai multe persoane, a avertizat duminică directorul institutului german pentru controlul bolilor, care a precizat că vaccinarea nu este suficientă, ci este necesară și distanțarea pentru a preveni creşterea rapidă a numărului de cazuri.

Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii”, a declarat directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, citat de DPA.

Germania este deja afectată de al patrulea val al pandemiei de COVID și se confruntă cu „o urgenţă naţională”, după cum s-a exprimat Wieler recent.

Directorul RKI a declarat pentru agenţia DPA că modul în care se comportă germanii în prezent va determina situaţia din această iarnă, exprimându-şi regretul că numărul persoanelor care au optat pentru aceşti paşi simpli nu este mai mare.

El a reiterat apelul ca populaţia să evite adunările la scară largă şi evenimentele desfăşurate în spaţii închise.

Wieler a spus, de asemenea, că sunt necesare acţiuni preventive în regiunile care nu sunt foarte grav afectate, precizând că limitarea contactului fizic ar putea preveni creşterea cifrelor.

Wieler a făcut apel la o intensificare a vaccinărilor, dar a precizat că doar acest lucru nu este suficient, iar limitarea contactului fizic este de asemenea importantă pentru a preveni creşterea rapidă a numărului de cazuri.

Vaccinul este calea de ieşire din pandemie”, a spus directorul RKI. Cu toate acestea, el a subliniat că, în timp ce vaccinurile oferă un nivel foarte ridicat de protecţie, aceasta nu este 100%, precizând că „protecţia împotriva infecţiei nu este la fel de mare ca cea împotriva îmbolnăvirii grave”.

RKI solicită vaccinarea unui număr mare de persoane. Organismul german pentru controlul bolilor din Germania propune ca cel puţin 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90% dintre persoanele de 60 de ani şi peste această vârstă ar trebui să fie vaccinate cu schema completă.

Comentariile lui Lothar Wieler sunt similare cu cele ale directorului comitetului consultativ pentru vaccinare (Stiko) din Germania. Preşedintele Stiko, Thomas Mertens, a declarat pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland că al cincilea val de cazuri este posibil. „Cât de puternic va fi depinde în mare măsură de cât de mulţi oameni se vaccinează şi fac rapelul”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here