Avertizare din partea experților: Verile ar putea deveni prea fierbinți pentru oameni

Verile ar putea deveni prea fierbinți pentru oameni din cauza încălzirii globale, avertizează medici și climatologi consultați de BBC, care spun că încălzirea și creșterea umidității ar putea expune milioane de oameni din toată lumea la niveluri periculoase de stres termic. 

Stresul termic apare când corpul nu mai este capabil să se răcorească, astfel încât temperatura sa continuă să crească până la niveluri periculoase, iar organele cheie se pot opri. 

Conform specialiştilor consultaţi de BBC, mulţi oameni locuiesc în ţările în curs de dezvoltare şi au locuri de muncă în care sunt expuşi unor condiţii de lucru care le pun viaţa în pericol.

Cel mai mult vor avea de suferit persoanele de condiție modestă, care trebuie să muncească în aer liber, în ferme sau pe șantiere, dar și muncitorii din fabrici și cadrele medicale, nevoite să poarte echipamente de protecție. 

Încălzirea globală va duce la creşterea riscului ca „vara să fie mult prea cald ca oamenii” să mai poată munci.

Un studiu publicat anul acesta avertiza că până în 2100, 1,200 miliarde de oameni, de patru ori mai mulți ca acum, vor suferi din cauza stresului termic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here