Sursa foto: BBC

Richard Pusey, un bărbat din Australia, a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru că a filmat și batjocorit patru ofițeri de poliție muribunzi, care zăceau pe jos, după ce fuseseră loviți de un camion, notează BBC.

Luna trecută, Richard Pusey a pledat vinovat la acuzațiile care i se aduceau. Pentru că se afla deja în detenție de aproape 300 de zile, cel mai probabil va fi eliberat în câteva zile, scrie Digi24.

Familiile victimelor au fost dezamăgite de pedeapsa lui Pusey. Judecătorul Trevor Wraight a declarat luna trecută că presa australiană l-a demonizat pe Richard Pusey până când aceasta a ajuns „probabil cel mai detestat om din Australia”.

Brokerul australian conducea cu viteză pe o autostradă din Melbourne, când a fost tras pe marginea drumului de poliție.

Pusey urma să fie arestat, însă cei patru ofițeri au fost loviți de un camion care și-a părăsit banda de rulare. Polițișii Lynette Taylor, Kevin King, Glen Humphris și Josh Prestney au murit la locul accidentului.

Pusey se afla la câțiva metri de ei și a scăpat nevătămat. Imediat după accident, și-a scos telefonul mobil și a început să-i filmeze pe ofițerii muribunzi. Unele dintre clipurile înregistrate au peste trei minute lungime.

Bărbatul a filmat-o și a insultat-o pe Lynette Taylor, în timp ce rămăsese prinsă sub roțile camionului. Experții susțin că polițista cel mai probabil încă era în viață.

„Uitați-vă. Uimitor, absolut uimitor”, spune Pusey potrivit unei filmări realizate de camera de corp a ofițerului, care a fost predată instanței.

„Tot ce voiam era să merg acasă și să mănânc sushi”, a mai spus bărbatul, înainte să înceapă să-i jignească pe ofițeri pentru că i-au stricat mașina Porsche. La scurt timp, Pusey a părăsit locul accidentului. A doua zi a fost ridicat de poliție de la locuința sa. Inițial, a fost acuzat de depășirea vitezei legale, posesie de droguri și alte contravenții rutiere. Ulterior, poliția a descoperit clipul video filmat la locul accidentului și faptul că Pusey l-a distribuit unor prieteni.

Șoferul camionului, Mohinder Singh Bajwa, a pledat vinovat la cele patru capete de acuzate de omor din culpă și a fost condamnat la începutul lunii aprilie la 22 de ani de închisoare. Potrivit poliției, Bajwa consumase droguri și avea halucinații în timp ce se afla la volan, inclusiv în momentul în care i-a lovit pe cei patru polițiști.

Miercuri, judecătorul Trevor Wraight l-a condamnat pe Richard Pusey, menționând că aceasta este condamnat doar pentru faptele sale. Pusey nu a provocat moartea agenților de poliției, deși atitudinea sa față de eveniment a fost condamnabilă, a spus judecătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here