Barna: Salut decizia Guvernului. Nu vom sprijini o moţiune care blochează alegerea de primari legitimi

Inquam Photos / George Calin

Liderul USR, Dan Barna, a transmis, joi, că salută decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. ”Încă un obiectiv major din Acordul USR cu Guvernul «angajat» astăzi”, a transmis Barna. Acestan a anunţat că nu va susţine o eventuală moţiune sau ”altă acţiune menită să oprească cetăţenii din a-şi alege primari legitimi”.

”Salut decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De doi ani de zile, USR a solicitat constant guvernelor României să facă acest lucru. De altfel, aceasta a fost una dintre principalele condiţii în baza cărora cabinetul actual a primit voturile noastre la învestitură. Acordul politic semnat atunci mai are şi alte puncte a căror rezolvare o aşteptăm”, a transmis Dan Barna, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, ”democraţia începe de la firul ierbii şi e esenţial să nu îi punem piedici”.

”E o lecţie pe care trebuie să o învăţăm cu toţii din ce s-a întâmplat în aceşti ani. Atunci când clasa politică încearcă să fenteze democraţia, oamenii de rând suferă. Serviciile publice se înrăutăţesc, calitatea vieţii scade. Chiar şi atunci când administraţia publică are resurse la dispoziţie. Nu e exemplu mai bun decât drama Bucureştiului sub administraţia catastrofală a Gabrielei Firea”, a mai afirmat liderul USR.

Dan Barna consideră că ”e datoria noastră să nu mai lăsăm astfel de oameni să ne conducă primăriile”.

”E datoria noastră să lucrăm pentru a îndepărta răul şi a-l înlocui cu binele pe care pot să îl aducă oameni competenţi şi de bună credinţă. O să găsiţi aceşti oameni la Alianţa USR PLUS. PSD şi alţi adversari ai democraţiei să nu îşi facă iluzii. Nu vom sprijini nicio moţiune sau orice altă acţiune menită să oprească cetăţenii din a-şi alege primari legitimi”, a completat Dan Barna.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here