Aproape jumătate dintre români nu vor să se vaccineze anti-COVID, conform barometrului Europa FM

Sondajul IMAS realizat la comanda Europa FM arată că 45,7% dintre respondenți nu s-ar vaccina împotriva COVID-19, în timp ce 13% spun că s-ar vaccina doar dacă nu ar trebui să plătească pentru ser.

Aproape 35% declară că s-ar vaccina indiferent dacă ar trebui să plătească sau nu pentru vaccin.

În același timp, 29% dintre cei care au răspuns la întrebări cred că vaccinurile dezvoltate până acum sunt eficiente într-o mare măsură.

14% dintre respondenți au încredere într-o foarte mare măsură în eficiența vaccinurilor disponibile momentan. Puțin peste un sfert sunt cei care cred că aceste seruri sunt eficiente într-o mică măsură, și anume 26%.

Totodată, 24% dintre respondenți sunt de părere că vaccinurile sunt eficiente în foarte mică măsură.

În ceea ce privește decizia de vaccinare, 59% dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră că ar trebui să decidă împreună cu medicul de familie ce vaccin să facă.

25% sunt de părere că fiecare persoană trebuie să decidă singur, iar în jur de 12% cred că decizia alegerii vaccinului trebuie să aparțină autorităților.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa Fm în perioada 8-21 decembrie pe un eșantion de 1.010 persoane de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/-3.1%.

1 COMENTARIU

  1. Da, dupa cum citeam de curand, procentul celor care vor sa se vaccineze va creste, pe masura ce campania de vaccinare merge mai departe si imunizeaza oamenii. Sunt sanse bune sa scapam de mizeria chinezeasca, pe 2021!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here