Barometrul Europa FM: PSD creşte, iar PNL şi USR PLUS scad

Sursa: Europa FM

PNL înregistrează, în luna noiembrie, 28,5% din intenţiile de vot la alegerile parlamentare, în scădere faţă de 32,6% din voturi, în octombrie, iar PSD are 23,6%, în creştere faţă de luna precedentă, când era creditat cu 21,7%, relevă Barometrul Europa FM realizat de IMAS, citat de News.ro.

Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în noiembrie arată cu cine ar vota românii la scrutinul de duminică, 6 decembrie.

PNL este cotat în noiembrie cu 28,5%, cu patru pocente mai puţin decât în octombrie, când avea 32,6%.

PSD se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creştere faţă de luna anterioară . În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opţiunile de vot.

USR Plus este cotat acum la 18%, în scădere, în condiţiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4% .

Pro România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creştere faţă de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporţie de 5,1%, iar acum datele sondajului IMAS arată că partidul ar obţine un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mişcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ţinând cont de marja de eroare.

ALDE are, în acest sondaj, 3,3%, faţă de 2,5 % cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un eşantion de  1.010 persoane cu vârste de 18 ani şi peste şi are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here