Băsescu o învață pe Maia Sandu cum să-l blocheze pe Dodon

Chiar dacă guvernul Maia Sandu a fost demis, asta nu înseamnă că Igor Dodon poate prelua toată puterea, crede Traian Băsescu. Fostul președinte, actual europarlamentar, o îndeamnă pe Maia Sandu să pornească o discuție cu PDM, partidul lui Plahotniuc, astfel încât socialiștii pro-ruși să fie înlăturați.

„Nu era cazul ca partenerii de coaliție să forțeze nota. În locul Maiei Sandu, eu aș demara discuțiile cu domnul Filip (n.r. Pavel Filip) întru un nou Guvern. Cel din urmă a fost apreciat în extern pentru abilitatea de a echilibra situație economică din țară. Chiar dacă o să mă porcăiască experții și analiștii din Republica Moldova, politicul este o chestie pragmatică și nu poetică, de asta fă Guvern, doamna Sandu! Cât mai poți, altfel Igor Dodon o să ia deputați și de la ACUM și de la PDM”, a îndemnat Traian Băsescu , potrivit Realitatea.md

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură susținută de 63 de deputați PSRM și PDM. Anterior, Blocul ACUM a spus că nu va face vreodată coaliție cu democrații pe care i-au dat jos de la putere, dar totodată sunt hotărâți să-l jos și pe Igor Dodon, doar că deocamdată nu se cunoaște pe ce cale, a transmis aceeași sursă.

Igor Dodon a chemat astăzi partidele parlamentare de la Chișinău la consultări pentru formarea unui nou guvern.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here