Inquam Photos/Octav Ganea

Ce nu vă spune propaganda isterică din aceste zile este că majoritatea spitalelor cu probleme – care nu au echipamente, nu sunt organizate, de unde medicii dezertează – sunt în subordinea autorităților locale, ale consiliilor județene sau ale municipiilor, scrie Mircea Marian pe Newsweek.ro.

De ani întregi, baronii locali își pun „managerii”, adică niște mediocrități care sunt plasate acolo să sifoneze fonduri.

Cazul Sorinei Pintea e recent, dar mecanismul s-a văzut clar de prin 2012, când baronul PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, dirija achiziții de milioane de euro pentru spitalul județean, aparate scumpe și cât se poate de nefuncționale. O singură asistentă medicală i s-a opus atunci, majoritatea colegilor ei știau și tăceau. 

Acum, sigur, toți baroneții ăștia, cu Marian Oprișan în frunte, stau pitiți în vizuina lor și lasă spitalele în aer, urlând după salvarea de la Guvern. Presa din Vrancea scrie că persoana grațioasă a lui Oprișan n-a mai fost văzută de săptămâni întregi, nici măcar la ședințele comitetului județean pentru situații de urgență. 

Când era la sifonat fonduri, n-ar fi lăsat pe nimeni să se amestece pe achizițiile spitalelor „lor”.

Și încă un mic secret al lui Polichinelle: șpaga pentru o angajare în aceste spitale era de la 5.000 de euro la 15.000 de euro, depinde de job, asistentă, medic…

Că or fi fost și angajări corecte, desigur, dar ceva îmi spune că exact ăștia de amenință cu demisii sunt cei mai în defect.

Sunt niște oameni care au făcut un rău cumplit acestei țări, care ne-au lăsat cu sistemul spitalicesc de stat la pământ, devastat de o corupție fără rușine, care au creat un mecanism hipercorupt de control a spitalelor. Când dorea cineva să schimbe ceva în bine, fugeau repede la Antena 3, care le apăra și beuranii căzuți pe bec.

Eu nu uit.

PS: Despre spitalele mari, subordonate Ministerului Sănătății, putem vorbi separat. Dar așa, ca aducere aminte: în ianuarie 2017, prima numire făcută de Florian Bodog, pus de Dragnea la Sănătate, a fost la Spitalul Universitar, unde a plasat-o pe „vrăbiuța“ lui Sorin Oprescu.

Abia prin 2020, după scandaluri peste scandaluri la acel spital, a putut fi dată jos. 

9 COMENTARII

 1. Da de ,,Flututel,, cel cu oile ce zici? N-o fi și el baronetul nostru?Ar fi cazul domnule redactor,sau ce ești, să scrii mai obiectiv articolele.Altfel cred că aparții unei unități care se numește ,,dezinformarea,,

  • dar tu ai vazut spitalul din suceava cum arata si cum arata acum? cel mai moder si bine utilat spital? cel mai mare umbulator? cauta pe net si ai sa vezi. La Suceava nu s-au furat bani, la suceava s-au investit corect banii. Problemele nu au fost ca spitalul nu a avut bani, ci ca a fost o decizie proasta manageriala si 1) nu au achizitionat echipamente de protectie, 2) oamenii au mintit si nu au declarat de unde au venit si daca au avut contact cu cei din zonele rosii. QED! PS Nu mai lua de bun tot ce zic posturile de stiri, gandeste!

   • Sfatul tau este foarte bun, Catalin. Informatiile trebuie verificate pe indelete, mai cu seama daca doresti sa le distribui in mediul public.

 2. Un articol goarte necesar si de raspandit cat mai mult pe net!Bravo,Mircea Marian,bravo Newsweek Romania,bravo si site-ului Universul.net pentru preluare!!!

 3. Sa va de a Dumnezeu ce a mai dureroasa si grea viata voua, jegurilor care ati distrus tot in Tara, sa aveti parte numai de tamaie si lumanari, pentru suferinta adusa tuturor, jegurile penale santeti si toate curvele care sant in minister

 4. Ce nu v-a placut la comentariu?Nu am injurat pe nimeni,am laudat! De ce trebuie moderat un comentariu care nu aduce jigniri nimanui?Spuneti clar ce trebuie sa contina comentariile,ca sa nu mai va deranjam ,noi cei ce apreciem articolele!Salutare si-un praz maro!

 5. Aceste lucruri nu se puteau intampla fara complicitatea statului mafiot format din institutiile corupte SRI/PARCHET/DNA/IPJ/DIICOT/JUDECATORI,institutii aservite clasei politice corupte care i-au spaguit cu salarii colosale si pensii speciale pentru a fura si delapida aceasta tara dupa bunul plac.
  Asta e motivul pentru care avem condamnari de 2 bani,recuperari ZERO de prejudicii,anchete de 2 bani.
  Totul este o diversiune din partea acestor institutii mafiote care se fac ca-si fac treaba..in realitate aceste institutii sunt partase la toate aceste furaciuni..
  Daca populatia nu iese in strada pentru reformarea acestui stat mafiot va fi jale de noi.
  Vom muri de foame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here