Bâstroe | Concluziile primei întâlniri româno-ucrainene

Autorităţile române şi cele ucrainene au convenit, vineri, în prima întâlnire tehnică referitoare la canalul Bâstroe, ca România să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie, transmite News.ro.

”Astăzi, 3 martie 2023, a avut loc o întâlnire tehnică, în format videoconferinţă, la nivel de experţi între partea română şi cea ucraineană. Întâlnirea a fost coordonată la nivel de secretari de stat ai ambelor părţi. Participanţii au convenit ca partea română să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie 2023”, a transmis, vineri, Ministerul Transporturilor.

Sursa citată a precizat că, totodată, s-a stabilit ca punct unic de contact câte un expert al fiecărei părţi.

”Aceştia se vor întâlni luni, 06 martie 2023 pentru a stabili detaliile planului de efectuare a  măsurătorilor pe Braţul Chilia şi pe Canalul Bâstroe, acestea fiind estimate să dureze 10 zile. Cele două părţi au convenit că este cea mai bună soluţie care să clarifice informaţiile contradictorii pe tema dragării Canalului Bâstroe şi a Braţului Chilia”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit documentului, partea română şi-a arătat disponibilitatea ca la aceste măsurători să fie prezenţi şi specialişti din Ucraina, dar şi ai unor instituţii terţe.

De asemenea, ministerul anunţă că Ucraina va asigura securitatea navelor şi personalului românesc, pe toată perioada activităţilor de măsurare.

Cioroianu, despre Bâstroe: Preferăm să avem un vecin Ucraina, stat democratic, cu pretenţii europene? Sau preferăm să vină ruşii până la Chilia şi să te mulţumeşti că nu-ţi draghează canal până la Focşani?

1 COMENTARIU

  1. Se poate prin contacte diplomatice,se poate negocia cu buna credinta.Atunci de ce trebuie sa inflamezi opinia publica contra Ucrainei prin televiziunile aservite?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here