Bavaria a interzis fumatul de canabis la Oktoberfest și în grădinile de bere

Sursa: Pexels

Bavaria a anunţat că interzice jointurile pe terasele cafenelelor, restaurantelor şi la festivaluri, în pofida legalizării canabisului în Germania, riscând să-i dezamăgească pe vizitatorii festivalului berii Oktoberfest de la Munchen, relatează AFP, citată de News.ro.

Guvernul conservator al acestui land din sudul Germaniei anunţă că vrea ”să limiteze consumul public de canabis”, în pofida legalizării acestui drog uşor la nivel federal.

Un reprezentant al Oktoberfest, celebra sărbătoare a berii din capitala bavareză, Clemens Baumgärtner, a anunţat că intenţionează să o transforme într-o zonă fără canabis.

”O sărbătoare familială ca Oktoberfest şi consumul de canabis nu se potrivesc”, a subliniat el.

Începând de la 1 aprilie, Germania a devenit cel mai mare stat al Uniunii Europene (UE) care a legalizat canabisul, printr-o reformă care provoacă aşteptări şi temeri deopotrivă.

Adulţii amatori de canabis pot să deţină 25 de grame de canabis uscat în locuri publice şi că cultive acasă până la 50 de grame şi trei plante de adult.

În schimb, consumul este interzis pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor, terenurilor de joacă şi instalaţiilor sportive publice.

În zonele pietonale, consumul de canabis este interzis între orele 7.00 şi 20.00.

Germania este o ţară federală, iar fiecare land dispune de un anumit grad de libertate în deciderea felului în care să aplice noua legislaţie.

”Bavaria consolidează protecţia copiilor şi tinerilor”, a anunţat şeful Guvernului Bavariei, conservatorul Markus Söder, care s-a opus legalizării.

AFP: Zelenski a promulgat legea controversată a mobilizării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here