Avem angajat un pompier, dar este în concediu de 6 luni, anunță Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

Foto: INQUAM/Alexandra Pandrea

Managerul Institutului Marius Nasta Beatrice Mahler a menţionat, referindu-se la incidentul de duminică seară, când a fost alertă de incendiu la secţia ATI externă a spitalului, că în cadrul instituţiei este angajat un pompier, dar acesta este în concediu de şase luni.

„Concedii medicale, întrerupte cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituţie publică în care personalul nu vrea să lucreze şi în care tu, manager, şi echipa de management vrea să facă şi are de făcut treabă cu persoane care nu vor şi nu se implică în activitatea unui spital. Iar aceste persoane sunt foarte greu de sancţionat. Cu siguranţă e nevoie de o reevaluare a legislaţiei în acest sens pentru că dacă vrei să faci treabă şi dacă vrei să te implici, trebuie să fii prezent”, a transmis Beatrice Mahler.

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde erau internaţi şapte pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi mai multe echipaje de intervenţie s-au deplasat la unitatea medicală. Pacienţii, ventilaţi non invaziv, însă „cu forme severe” ale COVID-19, au fost transferaţi în spitalul.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că a fost un incident minor, dar că a fost o „sperietură mare”, că pacienţii sunt cu toţii în regulă, iar viaţa lor nu a fost pusă în pericol.

Reprezentanţii ISU au afirmat că în habitaclu, unde erau pacienţii nu a pătruns „nici abur, nici fum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here