Vâlcea: 30 de pacienţi cu Covid aşteaptă internarea. Ei sunt cazaţi în unitatea de primiri urgenţe

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Un număr de 30 de pacienţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 aşteaptă, duminică seară, un loc pe secţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, în condiţiile în care toate paturile din secşie sunt ocupate. Cei 30 de bolnavi se află în unitatea de primiri urgenţe a spitalului, transmite News.ro.

„Aşteaptă  internarea. Este vorba de lipsa locurilor de internare în secţia de boli infecţioase, nu de ATI. E vorba de pacienţi care au nevoie de internare într-o secţie de boli infecţioase şi care se va rezolva mâine dimineaţă prin eliberarea unei jumătăţi de etaj. Până atunci sunt în zona de COVID a unităţii de primiri urgenţe cu oxigen, cu paturi, cu tot ce au nevoie” , a declarat, pentru News.ro, managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, Dan Ponoran. 

Acesta a precizat că „toate persoanele care au nevoie de ATI sunt în ATI”. Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea are 110 paturi alocate patologiei COVID şi 12 paturi de terapie intensivă pentru bolnavii cu această afecţiune. „Nu avem probleme cu personalul medical în momentul de faţă”, a precizat managerul spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here