BEM Braşov: Rezultat identic cu cel din procesul-verbal iniţial după renumărarea voturilor la sesizarea USR

Alegeri locale si europarlamentare la sectiile de votare organizate la Scoala Gimnaziala nr. 30 din Timisoara, Duminica 9 Iunie 2024. Inquam Photos / Cornel Putan

Renumărarea voturilor pentru Consiliul Local la secţia 31 şi a celor pentru primar, Consiliul Local, preşedintele Consiliului Judeţean şi CJ la secţia 169 a fost finalizată, în ambele cazuri rezultatul fiind identic cu cel consemnat în procesul-verbal din noaptea alegerilor, a transmis purtătorul de cuvânt al BEM Braşov, Sorin Toarcea, notează Agerpres.

Voturile din cele două secţii au fost renumărate în urma unei sesizări depuse de USR.

„Neconcordanţa semnalată în sesizarea depusă la BEM a fost un rezultat al diferenţei dintre procesul-verbal înregistrat electronic pe tabletă (care inversase voturile între cele două formaţiuni politice) şi procesul-verbal fizic (care conţinea datele corecte) prezentat la BEM. La momentul predării procesului fizic, în dimineaţa zilei de 10 iunie, membrii BECM constatând această neconcordanţă, au dat o hotărâre privind efectuarea de corecţii ale datelor din procesul-verbal privind consemnarea rezultatelor votării, astfel că voturile au fost înregistrate corect, 134 voturi pentru Alianţa Uniţi pentru Braşov (AUB), respectiv 32 de voturi pentru Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)”, a precizat Toarcea.

În ce priveşte secţia 169, neconcordanţa semnalată în sesizarea depusă la BEM „a fost un rezultat al unei erori materiale în procesul-verbal cu privire la voturile anulate”.

Astfel, în urma renumărării voturilor anulate au rezultat următoarele: pentru funcţia de primar – 853 de voturi anulate; pentru funcţia de consilier local – 853 de voturi anulate; pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean – 859 de voturi anulate; pentru funcţia de consilier judeţean – 855 de voturi anulate.

Conform procesului-verbal iniţial, pentru funcţia de primar erau 10 voturi anulate, pentru cea de consilier local – 11 voturi anulate, pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean – 10 voturi anulate iar pentru funcţia de consilier judeţean – 7 voturi anulate.

AFP: Opt ţări din UE, printre care şi România, cer restricţionarea circulaţiei diplomaţilor ruşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here