Benjamin Netanyahu denunţă o ”crimă odioasă” după uciderea unui adolescent israelian în Cisiordania

Sursa: Facebook

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat „o crimă odioasă” după descoperirea sâmbătă a cadavrului unui tânăr cioban israelian „asasinat” în Cisiordania ocupată, unde dispariţia sa cu o zi înainte a declanşat un val de violenţe împotriva palestinienilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Benjamin Achimeir, în vârstă de 14 ani, a dispărut vineri dimineaţă în timp ce îşi păzea oile lângă satul palestinian al-Mughayyir, în apropiere de Ramallah, la circa 500 de metri de ferme aparţinând coloniştilor israelieni.

O vastă operaţiune de căutare a fost lansată imediat de către armată şi sute de civili, inclusiv numeroşi colonişti, care s-au răspândit pe dealurile şi câmpurile din jur pentru a încerca să-l găsească pe băiat.

Trupul băiatului a fost găsit sâmbătă la prânz în apropiere de fermele coloniştilor. „Benjamin Achimeir a fost ucis într-un atac terorist”, au anunţat armata, poliţia şi serviciul de informaţii israelian Shin Beth într-un comunicat.

Forţele de securitate israeliene sunt angajate „în urmărirea asasinilor şi a tuturor celor care au colaborat cu ei”, a spus Netanyahu într-un comunicat transmis AFP, denunţând „o crimă odioasă”.

Şeful guvernului israelian le-a cerut totodată „tuturor cetăţenilor israelieni să le permită forţelor de securitate să-şi facă treaba fără piedici”, fără a-i menţiona direct pe coloniştii înarmaţi care în ultimele 24 de ore au atacat satele palestiniene din regiune.

Aceste atacuri au continuat sâmbătă, a relatat un jurnalist AFP de la faţa locului, care a afirmat că localităţi şi vehicule care circulau în zonă au fost atacate cu focuri de armă şi cu pietre.

Atacurile coloniştilor israelieni s-au soldat cu cel puţin un mort şi circa 30 de răniţi, mulţi dintre ei prin împuşcare, potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene.

Agenţia de presă palestiniană Wafa a anunţat sâmbătă că cinci palestinieni au fost răniţi în satul Abu Falah, lângă Ramallah, într-un atac al coloniştilor israelieni.

Presa a ajutat la normalizarea Hamas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here