BEx-ul PNL, convocat pentru schimbarea lui Florin Cîțu. Reacția acestuia

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal, întrunit în şedinţa din 1 aprilie 2022, a luat la cunoştinţă de convocarea Consiliului Naţional în şedinţă extraordinară, la solicitarea unui număr de 39 de preşedinţi ai Birourilor Politice Judeţene, în conformitate cu prevederile statutare, a transmis vineri purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, într-un comunicat de presăm preluat de News.ro.

Şedinţa Consiliului Naţional va avea loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional se va afla convocarea organizarea Congresului Extraordinar al PNL. În comunicat se arată că necesitatea unei schimbări se impune şi datorită contextului geostrategic, existând situaţii când o decizie administrativă are nevoie de o susţinere politică rapidă. O situaţie de criză impune măsuri de criză, mai spune PNL.

”Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal, întrunit în şedinţa din 1 aprilie 2022, a luat la cunoştinţă de convocarea Consiliului Naţional în şedinţă extraordinară, la solicitarea unui număr de 39 de preşedinţi ai Birourilor Politice Judeţene, în conformitate cu prevederile statutare. Şedinţa Consiliului Naţional va avea loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Biroul Executiv, la care au luat parte 42 de membri, a stabilit în unanimitate detaliile organizatorice, numărul de delegaţi şi norma de reprezentare pentru desfăşurarea Consiliului Naţional”, se precizează în comunicat.
Potrivit sursei citate, ”majoritatea membrilor Biroului Executiv şi a preşedinţilor Birourilor Politice Judeţene apreciază că Partidul Naţional Liberal are nevoie de un management politic mai eficient în relaţia cu organizaţiile teritoriale”.
”Scopul organizaţiilor judeţene este optimizarea coordonării şi îndeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL. Necesitatea unei schimbări se impune şi datorită contextului geostrategic, existând situaţii când o decizie administrativă are nevoie de o susţinere politică rapidă”, se arată în comunicat.
”O situaţie de criză impune măsuri de criză, aşa cum a fost nevoie ca România să aibă o majoritate parlamentară solidă, care să consolideze abordările responsabile şi să prevină riscul unei crize politice artificiale. Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional se va afla convocarea şi organizarea Congresului Extraordinar al PNL”, mai precizează documentul.
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu recunoaşte acest vot şi a anunţat, la rândul lui, că convoacă şedinţa Biroului Executiv, sâmbătă, la ora 12.00.

Deputat: „PNL are nevoie de un proiect politic nou”

„M-am alăturat imediat colegilor mei care cred că PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, aşa cum e o regulă nescrisă a organizaţiilor politice româneşti, în jurul celui care se află în fruntea administraţiei, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relaţia cu organizaţiile locale sau cu parlamentarii. Într-un partid politic, schimbarea nu este şi nu trebuie să fie privită ca o luptă pentru că partidele sunt organisme vii, instituţii supuse regulilor  managementului politic”, declara, vineri, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.
El a precizat că ”nu este uşor pentru un partid politic să îşi stabilească obiective pe termen lung, dar PNL trebuie să îşi propună ca ţintă pregătirea anului electoral 2024 şi câştigarea alegerilor de atunci”.
”În 2024 vom avea patru tipuri de alegeri, deci singurul an în care PNL îşi poate seta un proiect politic este 2022. Am toată convingerea că făcând acum acest restart românii vor aprecia noul leadership. Românii vor profesionism, stabilitate, coerenţă, implicare, dedicaţie, onestitate, patriotism curat. Asta va oferi PNL de acum înainte”, a mai declarat Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, potrivit unui comunicat al filialei.

Reacția lui Aurescu la întâlnirea a patru parlamentari cu ambasadorul Rusiei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here