Biblioteca anti-seism. Cum învață ardelenii ce trebuie să facă în caz de cutremur

În perioada 6-31 martie, Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” din municipiul clujean Turda va desfășura campania intitulată „Tu știi ce să faci în caz de cutremur?”.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții bibliotecii din Turda, care spune că vor beneficia de colaborarea Colegiului Național „Mihai Viteazul”, cea mai prestigioasă unitate de învățământ locală.

„Declanșarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. Și atunci când se întâmplă, fie că e vorba de zone predispuse la cutremure, fie că nu, oamenii sunt înspăimântați. Biblioteca Municipală «Teodor Murășanu» Turda și Colegiul Național «Mihai Viteazul» și-au propus să organizeze la nivelul municipiului Turda și a împrejurimilor o campanie de informare, în așa fel încât populația să știe ce are de făcut”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de instituția de cultură.

Reprezentanții acesteia explică faptul că, „deși zona Turzii nu este predispusă la cutremure, faptul că în ultima perioadă în această zonă s-au resimțit destul de puternic cutremure cu epicentrele în alte zone, ne-a determinat să declanșăm această Campanie de informare”.

„Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” este o o campanie de informare privind modul de reacție în caz de cutremur pentru ca populația să cunoască riscurile la care e expusă în momentul declanșării unui cutremur și măsurile pe care le poate lua.

„Considerăm că educația anti-cutremur trebuie să aducă precizări privind 3 momente: ce avem de făcut înainte de declanșarea cutremurului, ce putem face pentru a ne proteja în timpul manifestării unui cutremur și ce facem după cutremur. De aceea ne-am propus să prezentăm modalitățile de protecție individuală și colectivă ce trebuie luată înainte, în timpul și după un cutremur”, mai explică inițiatorii.

Biblioteca funcționează în subordinea Primăriei municipiului Turda și poartă numele lui Teodor Murășanu (1891-1966), preot român unit, pedagog, om de cultură și deținut politic. Teodor Murășanu a fost tatăl academicianului Camil Mureșanu, istoric și universitar clujean.

Cutremur de 3,3 în judeţul Buzău, al doilea înregistrat în regiune în cursul zilei de luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here