Biden a strâns 10 milioane de dolari în 24 de ore după discursul său despre Starea Națiunii

Sursa: X

Echipa de campanie pentru realegerea preşedintelui Joe Biden a anunţat că a strâns 10 milioane de dolari în cele 24 de ore care au urmat discursului înflăcărat despre Starea Națiunii pe care l-a rostit joi seara în Congres şi în care actualul preşedinte l-a acuzat pe Donald Trump că ameninţă democraţia şi că a torpilat un proiect de lege pentru a rezolva problemele legate de imigraţia din SUA, relatează Reuters.

Suma strânsă este remarcabilă, având în vedere că în întreaga lună ianuarie campania lui Biden şi aliaţii săi din Partidul Democrat au strâns peste 42 de milioane de dolari, potrivit News.ro.

Într-un discurs de 68 de minute rostit joi în faţa Congresului, Biden l-a mai acuzat pe Trump, contracandidatul său republican în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, că a îngropat adevărul despre asaltul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul american şi că s-a înclinat în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Se estimează că 32,2 milioane de persoane au urmărit discursul lui Biden despre Starea Națiunii, potrivit ratingurilor Nielsen de la 14 reţele de televiziune, o creştere cu 18 procente faţă de anul trecut. Această cifră nu a inclus telespectatorii de pe streaming, social media şi alte platforme.

Sprijinindu-se pe avantajul său în bani, echipa lui Biden a anunţat sâmbătă o campanie publicitară de 30 de milioane de dolari, care va viza în următoarele şase săptămâni statele-cheie în care disputa Biden – Trump este foarte strânsă.

Biden şi Trump rămân foarte aproape în cursa pentru Casa Albă, arăta un sondaj Reuters/Ipsos din februarie, fostul preşedinte fiind susţinut de 37% dintre respondenţi, iar Biden de 34%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here