Biden neagă orice implicare a SUA şi a aliaţilor în rebeliunea Wagner

Sursa: Twitter

Preşedintele american Joe Biden a negat luni orice implicare a Statelor Unite sau a aliaţilor lor în revolta de sâmbăta trecută a grupului de mercenari Wagner împotriva puterii de la Moscova, transmite Reuters.

„Am arătat clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu asta”, a spus liderul de la Casa Albă în primele comentarii după evenimentele din Rusia, potrivit Agerpres.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declarase luni că serviciile de informaţii ale Rusiei investighează o eventuală implicare a spionajului occidental în revolta condusă de liderul Wagner, Evgheni Prigojin.

Biden a dezvăluit că a cerut sâmbătă echipei sale de securitate naţională să îl informeze „din oră în oră” despre situaţie şi să se pregătească pentru o serie de scenarii, despre care nu a dat detalii, şi că la Washington încă se mai evaluează urmările incidentului. „Este prea devreme să ajungem la o concluzie definitivă despre ce urmează”.

Preşedintele a mai afirmat că a discutat cu principalii aliaţi ai SUA prin videoconferinţă, pentru a se asigura că există o coordonare a reacţiilor. „Au fost de acord cu mine că trebuie să ne asigurăm că nu îi oferim lui Putin nicio scuză – nu îi oferim lui Putin nicio scuză – pentru a da vina pe Occident şi pentru a da vina pe NATO”, a insistat el.

Biden a dialogat duminică şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a adăugat că urmează o nouă discuţie cu acesta luni sau marţi, pentru a garanta că sunt „pe aceeaşi lungime de undă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here