Big Tech vs. românii: Recenziile negative date castelului Riegersburg, după uciderea ursului, au fost șterse. Google a restabilit ratingul obiectivului turistic

Mii de români au „asediat” castelul Riegersburg Google Maps și au scris recenzii negative, făcând ca ratingul atracției turistice să coboare la un moment dat până la 1,2. Însă, după intervenția celor de la Google, ratingul a fost restabilit la 4,6, iar numărul recenziilor a revenit la mai puțin de 3.000.

Vineri dimineață, pagina de Facebook a castelului era indisponbilă.

Tripadvisor a blocat încă de joi recenziile la pagina castelului Riegersburg, aflat în regiunea Stiria, Austria.

Procurorii din Covasna cercetează împrejurările în care a fost ucis ursul Arthur de către prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, după ce IPJ Covasna s-a autosesizat cu privire la acest caz în urma articolelor apărute în presă. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc care face verificări pentru braconaj, vânarea în alte condiţii decât cele ale derogărilor şi uzul de armă fără drept.

Un prinţ din Austria, Emanuel von und zu Liechtenstein, a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, anunţă organizaţiile de mediu Agent Green şi VGT (Austria), el fundamentându-şi acest gest printr-o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna. 

O petiţie online a fost iniţiată către Ministerul Mediului pentru a fi stopată vânătoarea de trofee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here