Cora îşi vinde trei dintre cele mai valoroase centre comerciale din București

Cora România a decis să vândă trei dintre cele mai valoroase centre comerciale din Bucureşti, potrivit informaţiilor obţinute de profit.ro.

Grupul franco-belgian Louis Delhaize a scos la vânzare 3 din cele 10 hipermarketuri Cora din România, cu scopul închirierii lor ulterioare, scrie profit.ro
Oferta este evaluată la peste 150 de milioane de euro şi poate atrage investitorii care au fost interesaţi de magazinele Metro România, care şi-a retras, recent, de pe piaţă oferta tot de tip „sale-and-leaseback“, potrivit surselor Profit.ro din piaţa imobiliară. Înainte de a fi prezentată aici,
Sale-and-leaseback este o tranzacţie financiară care presupune vânzarea unui imobil, pentru ca, în baza unui contract de leasing pe termen lung, vânzătorul să îşi păstreze dreptul de folosire a bunului, în schimbul unei chirii.
Cora România deţine 10 hipermarketuri în 6 oraşe mari, iar la vânzare au fost scoase 3 magazine, care sunt însă printre cele mai valoroase ale grupului. Proprietăţile scoase pe piaţă sunt Cora Pantelimon – primul magazin din reţea, inaugurat în 2003, şi hipermarketul cu cea mai mare suprafaţă de vânzare din România; Cora Lujerului – primul hipermarket de dimensiuni mari deschis în interiorul unui oraş şi care realizează cele mai mari vânzări din reţea, şi Cora Alexandriei, toate din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here