Biserica l-a decorat pe Marian Oprișan și i-a cântat „Vrednic este” în noua catedrală din Focșani

Spectacol rușinos la Focșani, unde a fost inaugurată ieri noua Catedrală „Sfânta Parascheva”. Lăcașul de cult este amplasat vizavi de sediul filialei PSD Vrancea

Vedeta incontestabilă a ceremoniei de inaugurare a fost chiar șeful PSD Vrancea Marian Oprișan, cel mai mare susținător al proiectului catedralei din Focșani. Construcția a fost începută în 2000 și a fost finanțată de consiliul județean și de Primăria Focșani. Proiectul coincide cu mandatul lui Oprișan de președinte al CJ Vrancea, pe care îl deține fără întrerupere din 2000.

Pentru meritele sale, șeful PSD Vrancea a fost decorat cu Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa I” chiar de către ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a scris Vrancea24. Când i-a înmânat brevetul decorației lui Marian Oprișan, înaltul ierarh a spus „Vrednic este” iar un cor bisericesc a început să cânte „Vrednic este”. Nu a fost chiar atât de „vrednic” deoarece medalia prinsă în piept a căzut pe jos.

sursa: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Florin Răuță, preotul care slujește în noua catedrală, a dat să-i pupe mâna lui Marian Oprișan și apoi a ținut un discurs plin cu laude exagerate la adresa liderului PSD:

„Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatul administrativ pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre” a spus preotul Răuță, potrivit Vrancea24.

Cristi Misăilă, primarul miunicipiului Focșani, alături de Marian Oprișan sursa: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

„Vrednicia” lui Marian Oprișan în fruntea CJ Vrancea a fost surprinsă de ProTV în proiectul „Județe la stăpân”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here