breaking news

O pasageră care a sosit, sâmbătă, de la Tretino la Timişoara şi care a prezentat la triajul medical de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” tulburări respiratorii, a fost preluată direct cu izoleta şi transportată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, anunță Agerpres.

La evaluarea pe aeroport, femeia prezenta tuse şi tulburări respiratorii. Pe aeroport, ea a stat într-un spaţiu izolat de celelalte spaţii comune şi a ieşit pe circuitul separat, destinat călătorilor care vin din zonele cu risc. Avionul şi spaţiul în care s-a efectuat triajul medical au fost dezinfectate. Femeia a fost preluată cu izoleta şi transportată la spital, unde va rămâne internată”, a afirmat Cornelia Bubatu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş”, dr. Virgil Musta, a informat sâmbătă seara că în Departamentul coronavirus al unităţii medicale sunt internaţi, în acest moment, pacienta care a fost diagnosticată, vineri, cu COVID-19 şi două persoane care prezintă suspiciuni de infecţie, de la care s-au recoltat probe care vor fi prelucrate duminică dimineaţă.

„Este vorba despre o pacientă care s-a prezentat singură la spital şi o alta care a fost adusă de la aeroport, prezentând simptomatologie respiratorie”, a declarat dr. Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here