Bogdan Aurescu: Salut proiectul de lege de finanţare adoptat de Congres, care include hotărârea SUA de a lucra cu aliaţii din Marea Neagră pentru a aprofunda cooperarea economică şi de securitate

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a salutat sâmbătă, pe Twitter, proiectul de lege de finanţare adoptat de Congresul SUA, care include hotărârea SUA de a lucra cu aliaţii din Marea Neagră pentru a aprofunda cooperarea economică şi de securitate, transmite News.ro.

”Salut proiectul de lege de finanţare adoptat de Congres, care include şi hotărârea SUA de a lucra cu aliaţii din Marea Neagră pentru a aprofunda cooperarea economică şi de securitate”, afirmă Aurescu.

”Acesta corespunde viziunii cuprinzătoare a contribuţiei României, actualizate pentru Strategia Mării Negre pe care am împărtăşit-o cu Secretarul general al SUA, Antony Blinken, în cadrul discuţiilor noastre recente din Bucureşti”, a mai scris ministrul de Externe înt-un mesaj pe Twitter.

Pentru prima dată, Administraţia americană va avea o strategie de lucru cu Aliaţii privind regiunea Mării Negre , a decis Congresul SUA, conform Ambasadei României la Washington, care precizează că Legea care conţine această prevedere merge la promulgare la preşedintele Statelor Unite.

”Congresul SUA a adoptat Legea Omnibus privind alocările bugetare aferente anului fiscal 2023. Printre prevederile acesteia se regăseşte solicitarea legislativului american ca, în 6 luni de la promulgarea legii, Secretarul de Stat al SUA împreună cu şefii altor agenţii federale relevante să prezinte Congresului o strategie de lucru cu aliaţii NATO din regiunea Mării Negre, pentru aprofundarea relaţiilor economice, consolidarea asistenţei economice şi de securitate pentru statele din regiune, inclusiv prin sprijinirea eforturilor pentru creşterea rezilienţei democratice”, anunţă reprezentanţa diplomatică într-un comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here