Bogdan Aurescu: Sunt indicii puternice că în conflictul din Ucraina s-au produs crime de război

Foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi că sunt „indicii puternice” că în urma agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina s-au produs crime de război.

„Dacă ne uităm la toate informaţiile care vin din teatrul de război din Ucraina, în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse sunt indicii puternice că în acest conflict s-au produs crime de război. (…) Eu, ca jurist, ca profesor de drept internaţional, am foarte mare încredere în justiţia internaţională, ăsta este şi motivul pentru care România, alături de alte 38 de state, pe 2 martie a sesizat Curtea Penală Internaţională, cerând procurorului Curţii Penale Internaţionale să înceapă ancheta cu privire la posibila comitere de crime de război, crime împotriva umanităţii, crime de genocid, inclusiv în ceea ce priveşte desfăşurarea acestor ostilităţi din Ucraina”, a spus Aurescu la Digi24.

El a adăugat că procurorul Curţii Penale Internaţionale a început investigaţia în Ucraina, pentru că trebuie strânse probe, iar o astfel de anchetă poate să dureze destul de mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here