Boris Johnson vrea ca Parlamentul să valideze orice acord obţine de la UE

Sursa foto: Facebook

Premierul britanic Boris Johnson va cere parlamentului să susţină orice fel de acord privind Brexitul pe care va reuşi să-l obţină din partea Uniunii Europene, a relatat sâmbătă publicaţia britanică The Times, citată de Agerpres. 

Boris Johnson va introduce o moţiune sâmbătă, pe 19 octombrie, prin care va da parlamentarilor două opţiuni: să aprobe orice acord pe care îl va obţine cu Uniunea Europeană sau o amânare a Brexitului. Premierul britanic se aşteaptă să vină cu o nouă înţelegere de la summitul UE din 17-18 octombrie. El este oricum obligat prin lege să ceară o amânare a ieşirii din UE în cazul în care nu există un nou acord până la 19 octombrie. 

Uniunea Europeană a acceptat vineri să înceapă negocieri intense cu Regatul Unit pentru a încerca să depăşească blocajul cu privire la Brexit. Decizia a venit după întâlnirea dintre Boris Johnson şi omologul său irlandez, Leo Varadkar. Ambii au spus că a fost o discuţie bună şi că au văzut calea către un acord pentru ieşirea ordonată a Marii Britanii din UE.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here