Botoșani | Gaze toxice venite prin canalizare în zeci de case. Locuitorii au fost evacuați

Botoşănenii din 14 imobile de pe strada Puşkin au fost evacuaţi, luni seară, în urma unei alerte chimice în zona în care locuiesc și vor dormi la rude.

Alarma a venit luni la ora 16:00 chiar de la locatarii din zonă, care au sunat la 112 pentru a reclama că în băile imobilelor în care locuiesc vin mirosuri foarte puternice. Iniţial aceştia au rpesupus că ar fi vorba de gaz metan, însă pompierii sosiţi la faţa locului, şi reprezentanţii de la E.ON au stabilit că nu era vorba de gaz metan, ci un alt gaz puternic, motiv pentru care s-a luat decizia închiderii întregii străzi cu echipaje de jandarmi şi evacuarea rezidenţilor din zonă, a scris Monitorul de Botoșani.

În acelaşi timp, pompierii au solicitat echipajul CBRN (apărare Chimică, Biologică,  Radiologiă și Nucelară) de la Suceava. Măsurătorile efectuate de specialiştii CBRN au stabilit că mirosul puternic este degajat de un volum de hidrocarburi emanate de rețeaua de canalizare a oraşului. Cel mai probabil, mai multe uleriuri reziduale şi vopsele chimice deversate în reţeaua de canalizare s-au adunat într-o zonă a canalizării de pe strada Puşkin și au început să degaje gaze toxice. 

Cele 14 familii nu au stat în casele lor peste noapte. 

Sursa: monitorulbt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here