Browser-ul Chrome oferă facilităţi pentru reducerea consumului de memorie şi energie

Google a lansat versiunea cu numărul 110 a propriului browser, care, în sfârşit, ia măsuri cu privire la consumul mare de memorie şi energie de care mulţi utilizatori s-au plâns, anunță News.ro.

Pentru reducerea consumului de memorie, pentru care este celebru, Chrome foloseşte acum o funcţionalitate numită Memory Saver. În principil, aceasta „adoarme” tab-urile inactive pentru a nu consuma memorie degeaba.

Toate tab-urile deschise rămân vizibile, însă cele care nu fost folosite de ceva timp sunt scoase din memorie şi vor fi împrospătate când utilizatorul le va acorda, din nou, atenţie.

Pentru o experienţă mai bună, Chrome nu va folosi Memory Saver în cazul celor mai folosite site-uri, pentru a nu îngreuna utilizarea acestora.

A doua noutate, numită Energy Saver, funcţionează după un principiu similar şi limitează anumite activităţi realizate în fundal de site-uri pentru a reduce consumul de energie.

Energy Saver poate fi configurat să intre automat în funcţiune atunci când laptopul este scos din priză sau când rezervele de energie ale baterie scad la 20%.

De regulă, când lansează astfel de facilităţi, Google oferă estimări privind economia de energie sau reducerea consumului de memorie realizate. De data această, Google nu a spus nimic, ceea ce poate sugera că impactul noilor facilităţi este unul minim.

Cele două noi facilităţi sunt activate în mod implicit în cele mai noi versiuni de Chrome pentru Windows, Mac şi Chrome OS.

Facebook, reţeaua de socializare „gratuită” care urma să „rămână mereu aşa”, va oferi un abonament plătit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here