Marcel Ciolacu si Theodor Melescanu participa la sedinta solemna a Camerelor reunite ale Parlamentului pentru depunerea juramantului pentru al doilea mandat al Presedintelui Klaus Iohannis, in Bucuresti, sambata, 21 decembrie 2019. Inquam Photos / George Calin

Președinții celor două camere al Parlamentului contestă la CCR Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale.

Astfel, ei au sesizat Curtea Constituțională pentru soluționarea unor conflicte juridice de natură constituțională între Parlament și Guvern privind cele două legi.

CCR a anunțat că cele două părți au termen până la 10 ianuarie pentru a-și exprima în scris punctul de vedere, urmând ca apoi judecătorii Curții să se pronunțe pe tema acestor conflicte.

Guvernul și-a asumat astăzi răspunderea pe Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2020.

Proiectul a suferit mai multe modificări după ce Guvernul a acceptat o parte dintre amendamentele USR și ALDE, printre care amânarea cu un an a pensiilor speciale pentru primari.

Premierul Ludovic Orban a spus astăzi în Parlament că a decis asumarea răspunderii pe buget pentru că altfel acesta nu putea fi adoptat la timp.

La modul în care arată finalul de an, cu zilele libere și dacă am fi venit în Parlament e puțin probabil să fi reușit adoptarea și nu se știe în ce formă ar fi ieșit. Venim după o perioadă în care s-a ajuns la un deficit care depășește 4,4% din PIB și România trebuie să dea un semnal ferm de corectare a dezechilibrelor”, a spus Orban.

Guvernul și-a asumat răspunderea și pe modificarea OUG 114.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că, alături de președintele Senatului Teodor Meleșcanu, va sesiza luni Curtea Constituțională cu un conflict între Guvern și Parlament din cauza asumării răspunderii de către Executiv a legii bugetului de stat pentru anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here