Buzău, incendiu puternic de vegetație în apropierea unor conducte de gaz. Flăcările s-au întins pe 150 de hectare

Un incendiu de proporții a izbucnit marți în zona localității Pâclele din comuna Berca, județul Buzău. Flăcările s-au întins până în apropierea bisericii din sat şi a gospodăriilor de la marginea localităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu, incendiul a fost semnalat marţi, la ora 19.45 la 112.

Pompierii au intervenit în noaptea de marți spre miercuri.

Odată ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că flăcările se întind pe o suprafaţă de circa 150 de hectare şi riscă să se extindă la gospodării şi la biserica din localitate.

A fost dispusă imediat suplimentarea forţelor de la detaşamentele de pompieri din Buzău, Râmnicu Sărat şi Mărunţişu. În total, peste 40 de pompieri s-au chinuit noaptea trecută să stingă flăcările care ajunseseră foarte aproape de biserică şi au trecut pe deasupra unei conducte de gaze.

Incendii de vegetaţie uscată au fost mai în ultimele ore la Vintilă Vodă, unde au ars 50 de hectare de vegetaţie uscată, şi la Mărgăriteşti, unde a fost cuprinsă de foc o suprafaţă de 100 de hectare.

Pompierii buzoieni se confruntă în această perioadă cu un val de incendii de vegetaţie uscată. 

Lipsa precipitaţiilor, vântul puternic, dar şi inconştienţa unor oameni care dau foc resturilor vegetale fără acordul autorităţilor şi fără a supraveghea incendiului au generat o creştere alarmantă a numărului de astfel de evenimente, săptămânal pompierii intervenind la zeci de astfel de incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here