Deputat maghiar: Ambasadorul român și-a exprimat solidaritatea cu mine după un articol cu ton nazist

Co-președinta formațiunii Parbeszed (Dialog), Timea Szabo, a reacționat la atacul îndreptat de ministrului de Externe al Ungariei împotriva ambasadroului României la Budapesta.

Deputata îl acuză pe ministrul Peter Szijjártó că nu spune adevărul atunci când spune că ambasadorul Marius Lazurca s-a arătat solidar cu intervenția ei de luni, din Parlamentul Ungariei.

„Adevărul este că ambasadorul român și-a exprimat solidaritatea cu mine, în legătură cu un articol publicat împotriva mea în cotidianul Magyar Nemzet (pro-guvernamental – n.r.), sprijinit de guvernul Orban Viktor, articol care evocă tonul nazist, fapt fără precedent din 1940”, arată Tímea Szabo, potrivit Index.hu, citat de G4Media.

Potrivit surselor citate, de la apariția articolului în Magyar Nemzet și incitarea guvernului, politiciana a primit numeroase amenințări de la necunoscuți.

Context

Tímea Szabó, deputat în Adunarea Națională a Ungariei, a ridicat în Parlamentul problema echipamentelor medicale trimise de guvernul maghiar ungurilor din alte state, printre care şi România, din Ardeal şi Ţinutul Secuiesc. În urma discursului ei, parlamentarul Tímea Szabó ar fi fost insultată şi chiar ameninţată, după cum reiese dintr-un mesaj al ambasadorului român, dar publicat pe Facebook de ministrul maghiar de externe Szijjártó Péter.

„Consider că acest lucru este inacceptabil, drept urmare am decis să îmi exprim solidaritatea faţă de Dna Szabó”, scrie ambasadorul român într-un mesaj pe un grup de Whatsapp, preluat de ministrul maghiar şi făcut public pe Facebook.

Ministrul Szijjártó Péter îşi deschide postarea de pe reţeaua de socializare astfel: „Probabil mai jos de atât nu se poate: ambasadorul României îi ia apărarea lui Szabó Tímea” (detalii – AICI).


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here