Camera Reprezentanţilor supune la vot sâmbătă legi privind alocarea de fonduri pentru Ucraina, Israel şi Taiwan

Sursa: X

Camera Reprezentanţilor a Congresului american va supune la vot sâmbătă proiecte legislative privind alocarea de fonduri pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, a anunţat miercuri preşedintele republican al instituţiei, Mike Johnson, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Johnson, va fi supus votului şi un al patrulea text legislativ, referitor la legea REPO, la legea TikTok şi la sancţiuni. legea REPO stabilind condiţiile pentru confiscarea activelor ruse ce vor fi predate Ucrainei.

”Ne aşteptăm ca votul final asupra acestor propuneri de lege să aibă loc sâmbătă seară”, a menţionat Mike Johnson într-o scrisoare adresată deputaţilor americani.

În mesajul său, Johnson susţine că legile respective vor ”finanţa interesele naţionale de securitate ale Americii şi ale aliaţilor săi din Israel, Ucraina şi regiunea indo-pacifică, printre care o structură de creditare pentru asistenţă, strategie consolidată şi responsabilitate”.

Preşedintele Joe Biden le-a cerut constant aleşilor americani să adopte fără întârziere un pachet de asistenţă militară şi umanitară pentru Ucraina.

Miercuri dimineaţă, el şi-a reiterat apelul într-un editorial semnat în cotidianul american Wall Street Journal.

Camera Reprezentanţilor ”trebuie să adopte într-o manieră urgentă” propunerile de lege referitoare la noi ajutoare pentru Ucraina şi Israel şi la un ajutor umanitar pentru Gaza, a spus liderul de la Casa Albă.

”Dacă cele două ţări sunt perfect capabile să-şi apere propria suveranitate, pentru a face asta ele depind de ajutorul american, inclusiv armament. Şi noi suntem într-un punct de inflexiune”, a scris Biden în editorial.

Preşedintele rus Vladimir Putin ”vrea să supună poporul ucrainean şi să absoarbă naţiunea ucraineană într-un nou imperiu rus”, a accentuat liderul democrat american, care a spus, de asemenea, că ”guvernul iranian vrea să distrugă Israelul şi astfel să şteargă de pe hartă singurul stat evreu din lume”.

”America nu trebuie niciodată să accepte vreunul dintre aceste rezultate”, a insistat Joe Biden.

În februarie, Senatul american a adoptat un pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina în valoare de 60 de miliarde de dolari. Însă republicanii din Camera Reprezentanţilor au refuzat să examineze textul, unul dintre motive fiind un diferend asupra chestiunii imigraţiei.

Dacă textele sunt adoptate de Camera Reprezentanţilor, unde republicanii sunt majoritari, proiectele vor trebui să fie examinate din nou de Senat, cu majoritate democrată, înainte de a ajunge în final pe masa lui Joe Biden pentru promulgare.

Armata ucraineană, slăbită de o contraofensivă ratată în timpul verii anului trecut şi de inconstanţa ajutorului occidental, încearcă să respingă atacurile ruse în mai multe zone ale frontului din estul şi sudul Ucrainei. În acest scop, ea are nevoie de efective şi muniţii. Recent, Kievul a decis să coboare vârsta celor eligibili pentru mobilizare militară de la 27 la 25 de ani.

Ajutorul SUA pentru Ucraina ar putea în sfârșit decola. Lecția ultimelor luni, în care a lipsit, și ce ar însemna dacă totuși va mai rata o dată momentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here