Când ți-o ia gura pe dinainte. Ciolacu îi propune lui Orban un fel de alba-neagra cu Constituția: „Da, să mintă”

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat luni seara, la Digi24, că dacă premierul Ludovic Orban va minți și va declara public că își dorește să formeze o majoritate guvernamentală, atunci se va considera că încalcă spiritul și legea Constituției.

Afirmația cel puțin stranie a liderului PSD vine în contextul deciziei CCR de luni, care a decis că Ludovic Orban a fost desemnat în mod neconstituțional pentru funcția de prim-ministru, deoarece acesta a declarat că își dorește ca guvernul său să pice.

Dialogul dintre Marcel Ciolacu și Cosmin Prelipceanu:

Marcel Ciolacu: Astăzi se pregătise o mascaradă în Parlament, Curtea asta sesizează. Să venim cu premier desemnat care nu solicită votul. (…) Haideți să citim spiritul Constituției.

Cosmin Prelipceanu: Spiritul cred că nu se citește.

Marcel Ciolacu: Președintele desemnează un prim-ministru pentru a crea o majoritate, nu pentru a ajunge la anticipate. Eu mă bucur că CCR a dat o decizie, ca nimeni să nu mai organizeze o mascaradă în Parlament.

Cosmin Prelipceanu: Dar poate fi nominalizat din nou Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu: Categoric.

Cosmin Prelipceanu: Care de data asta ar trebui să mintă.

Marcel Ciolacu: Da, să mintă…

Cosmin Prelipceanu: Să spună că el, de fapt, vrea să strângă o majoritate ca să fie învestit.

Marcel Ciolacu (după o clipă de tăcere): Dacă ăsta este omul politic Orban, eu mă obisnuișem cu el, e cazul să vadă și românii.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat luni seara că CCR trebuie să judece pe baza textelor constituționale, fiind de părere că în cazul său a decis „pe baza unor declarații politice”.

„Eu cred că CCR trebuie să judece în funcție de textele constituționale,  în litera și spiritul Constituției”, a afirmat el. Totodată, premierul a susținut că în ultimii ani „foarte multe decizii au fost în favoarea PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here