Fost candidat independent la Camera Deputaților, Valeriu Nicolae, anunță că a refuzat să fie intervievat de Ion Cristoiu. „Fiecare avem standardele/țăcănelile noastre și se prea poate că eu să̆ fiu un prost. Prefer totuș̦i să̆ fiu aș̦a decât să̆ mă gândesc că o să miros a hazna”, a explicat Nicolae.


„Începe să̆ fie chiar hilar. Cristoiu, da bre, Ion Cristoiu, cel mai ‘coroiu’ dintre colaboratorii securițățîi și unul dintre cei mai loviți de deontologia jurnalismului pe la cele mai nenorocite posturi de televiziune, și-a dorit să̆ facă̆ un interviu cu mine. O oră̆ mi-ar fi oferit domnul Cristoiu (o oră care în timpul campaniei s-ar fi tradus la minim vreo 30.000 de EUR) o oră̆ în care aș̦ fi ajuns și eu om, m-ar fi cunoscut lumea și m-aș̦ fi umplut de glorie și belșug. Am zis, foarte fericit, nu.
Producă̆toarea domniei sale, prima oară, nici mă̆car nu a priceput că̆ am zis nu. A trebuit să repet.

Sigur că domnul Cristoiu a făcut și lucruri bune în lunga lui carieră în care a pretins că e jurnalist. Însă, din punctul meu de vedere, este nefrecventabil, aș̦a cum nefrecventabile sunt și Antena 3, Realitatea TV și România TV. Nu am o problemă̆ să̆ mă̆ duc la televiziuni sau să̆ vorbesc cu jurnalișți. Am, însă, o mare, mare problemă̆, cu ambiguitatea asta puturoasă̆ în care se scaldă̆ oamenii buni în că̆utare de glorie la Gâdea, Ciutacu sau Cristoiu.

Fiecare avem standardele/țăcănelile noastre și se prea poate că eu să̆ fiu un prost. Prefer totuș̦i să̆ fiu aș̦a decât să̆ mă gândesc că o să miros a hazna”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

Valeriu Nicolae a ratat intrarea in Parlament la o diferență de numai 17 voturi. BEC a respins mai multe contestații prin care a cerut renumararea voturilor în anumite secții.

Eu am bătut 22 de partide care au strâns voturi din țoață tara, iar în București am bătut 28. Unele dintre aceste partide au avut sute de mii de semnături strânse. Cum s-a întâmplat lucrul asta? Sunt candidați independenți care au strâns peste 20.000 de semnături, cum e Gabriel Oprea, dar care a fost votat de 800 de oameni. Știu cum e cu strânsul de semnături. E greu să le strângi și mă îndoiesc că majoritatea celor care au prezentat semnăturile chiar sunt semnături strânse de adevaratelea. Cred că sunt semnături strânse prin niste agenții. E un business să strângi semnături, deci nu cred că ei, candidații, le-au strâns.

Candidatura mea a fost candidatura unei comunități, iar lucrul asta e o senzație foarte plăcută, să vezi oameni care stau lângă tine, care cred în aceleași valori, cu care te poți certa fară să te gândești că trebuie tu sau el sau ea să aibă dreptate, ci te certi că să găsești ideea cea mai bună”, a declarat, luni, Valeriu Nicolae pentru Europa Liberă.

1 COMENTARIU

  1. Parcă TVR1 nu e tot Antena 3?
    Nu e Cristache la fel cu ceilalți? Nu e invitat aici Cristoiu, Dinescu? Niște oameni care numai jurnaliști nu sunt, nu au nicio părere proprie, numai pe bani la comandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here