Carantină de 48 de ore la Beijing pentru coletele venite din străinătate

Toate coletele sosite din străinătate la Beijing vor fi ținute în carantină pentru 48 de ore au decis autoritățile chineze care au luat această măsură pentru a preveni răspândirea COVID-19, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că transmiterea noului coronavirus prin intermediul suprafeţelor este puţin probabilă.
Potrivit ediţiei de luni a cotidianului chinez Global Times, citat de agenţia EFE, la centrul de procesare a coletelor sosite pe calea aerului la Beijing sosesc zilnic din străinătate circa 120.000 de pachete. Acestea sunt dezinfectate şi trebuie să rămână acolo 48 de ore înainte de a fi predate destinatarilor, relatează Agerpres..
China menţine o politică sanitară de ”zero infecţii”, cu preţul unei monitorizări stricte a deplasărilor şi limitării drastice a intrărilor în ţară, efectuând de asemenea şi testări extinse. Totuşi, cazuri sporadice de COVID-19 sunt semnalate constant.
Unele focare de COVID-19 au fost puse în această ţară pe seama unor pachete sosite din străinătate, în special a unora cu produse congelate.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), probabilitatea infectării prin atingerea unui pachet, congelat sau nu, este foarte redusă, COVID-19 fiind o boală cu transmitere mai ales aerogenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here