Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat joi, în debutul ședinței de guvern, că sunt luate toate măsurile și că România este pregătită în cazul în care vor fi confirmate cazuri de infecție cu temutul virus din China. „Pe teritoriul României nu există niciun caz de infecție cu coronavirus. Ultima suspiciune a fost infirmată ieri”, a precizat Costache, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută am trecut OUG pentru a refacere stocurile pentru biocid, material de protecție, materiale și echipamente sanitare. Am luat în considerare „worst case scenario”. Totul a intrat în linie dreaptă”, a mai spus ministrul.

Ministrul sănătății a prezentat o informare în ședința de guvern în care a anunțat că în acest moment probele pentru diagnosticarea cu coronavirus sunt trimise doar la București, însă urmează să fie deschise alte 3 centre.

În paralel avem capacitate de diagnostic în România în București și până la finalul săptămânii în alte 3 centre din țară pentru a nu mai plimba probele”, a declarat Victor Costache.

Conform protocoalelor, au fost stabilite și spitalele care se vor ocupa de eventualele cazuri de infecție cu coronavirus. 

Am instituit pentru prima dată și măsurile de carantină. Carantina durează 14 zile și mergem după protocoalele internaționale. Conform protocoalelor, primele zece cazuri vor fi tratate la Matei Balș urmând ca mai apoi să fie utilizate și alte spitale din țară, Iași, Timișoara, Cluj

De asemenea, ministrul Finanțelor a precizat că au fost alocați din fondul de rezervă banii pentru achiziționarea termoscannerelor pentru dotarea aeroporturilor din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here