Cât costă măsurile economice de sprijin, propuse de guvern

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, referitor la pachetul de măsuri pregătit de Guvern, că ministrul de Finanţe va discuta cu omologii săi din UE, iar apoi vor fi anunţate aceste măsuri. „Din evaluarea pe care o avem, (…) discutăm de un impact de aproximativ 3,4% din PIB”, a arătat el, potrivit News.ro.

Legat de pachetul de măsuri pregătit de Executiv, Ciucă a afirmat: „Ministrul de Finanţe a plecat în această seară la Bruxelles, mâine are loc întâlnirea cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană şi în funcţie de flexibilizarea de care s-a vorbit şi s-a discutat şi cu Comisia, vom anunţa acest pachet de măsuri”.

„În acest moment, din evaluarea pe care o avem, am precizat şi ieri, discutăm de un impact de aproximativ 3,4% din PIB”, a adăugat el.

Potrivit premierului, o parte din sumă va fi asigurată din fonduri europene.

Liderul PSD Marcel Ciolacu declara, miercurea trecută, la sediul partidului, despre pachetul de măsuri pentru populaţie, că se va ieşi cu el săptămâna viitoare, după o discuţie în coaliţie, şi că ar putea fi folosită finanţarea din exerciţiul financiar trecut, pentru aceste măsuri, idee susţinută şi de Comisia Europeană”. Este o diferenţă între propunerile festiviste, pe Facebook şi propunerile totuşi argumentate şi discute şi cu Comisia şi cu Ministerul Finanţelor, să vedem impactul, spunea liderul social-democrat despre criticile venite dinspre PNL.

Subsidiara Gazprom din Germania a fost plasată temporar sub controlul statului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here