Rusia continuă să mintă, la ONU, despre masacrul de la Bucea

Sursa: Flickr

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucea drept „o provocare înscenată”, transmite marţi dpa, preluată de Agerpres.

„Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei”, a spus Nebenzia într-o conferinţă de presă luni.

Nebenzia a mai afirmat că armata rusă nu a comis „atrocităţi crude împotriva populaţiei civile”.

„Nu este cazul, nu va fi niciodată cazul şi nu a fost niciodată cazul”, a spus ambasadorul. El a adăugat că Moscova are „dovezi faptice care demonstrează acest aspect” şi pe care intenţionează să le prezinte Consiliului de Securitate al ONU „cât mai curând posibil”.

Rusia a solicitat pentru luni o sesiune specială a Consiliului de Securitate, dar Marea Britanie, care deţine preşedinţia în luna aprilie, a anunţat că reuniunea Consiliului consacrată Ucrainei este programată pentru marţi, o decizie criticată de ambasadorul Nebenzia.

Preşedintele american Joe Biden a cerut, luni, deschiderea unui proces pentru crime de război împotriva preşedintelui rus, Vladimir Putin, în urma asasinatelor din Bucea, şi a spus că va solicita impunerea unor sancţiuni suplimentare ca urmare a atrocităţilor din Ucraina, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni, pe Twitter, că Uniunea Europeană va trimite anchetatori în Ucraina pentru a-l ajuta pe procurorul general ucrainean să ”documenteze crimele de război”.

The Spectator: Masacrul din Bucea ne arată că bestialitatea este inima doctrinei militare a Rusiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here