Câți aditivi alimentari şi câte grame de zahăr pot avea dulciurile de sub brad – studiu InfoCons

Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane şi suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari şi până la 75,4 grame de zahăr, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons, citată de Agerpres.

„De Crăciun trebuie să fim atenţi la dulciurile pe care le oferim celor mici, pentru că bomboanele şi sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari (E-uri ), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330, E202, E160, E300, unele E-uri, ajungând să se repete de până la 2 ori”, se menţionează în comunicat.

Astfel, prin scanarea produselor care compun cadoul de Moş Crăciun, Aplicaţia InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar şi explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

„Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moş Crăciun în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor să aflăm cantitatea totală de sare, cantitatea totală de zahăr, numărul total de aditivi alimentari (E-uri ), dar şi de câte ori se repetă aceştia în produsele selectate”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicaţia InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicaţia InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr şi caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

În acest context, aplicaţia InfoCons ne ajută să alegem în cunoştinţă de cauză dulciurile pentru cadoul de Moş Crăciun, conform nevoilor şi preferinţelor noastre de consum.

„De exemplu, pentru un cadou simplu format din bomboane şi suc tip ceai, cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, echivalentul a 15 pliculeţe de zahăr, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr”, se mai spune în comunicat.

Astfel, pentru a nu depăşi cantitatea de zahăr recomandată pe zi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Aplicaţia InfoCons ne ajută să ne setăm preferinţele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum şi tipul de alergeni pe care ne dorim să îi evităm în produsele pe care le consumăm. Aplicaţia InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android şi Huawei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here