Câți bani au primit Antena 3 și RTV de la PSD pentru promovarea Vioricăi Dăncilă. PSD a fost obligat să facă publice sumele

viorica dancila
Foto: Inquam Photos / George Calin

PSD a plătit posturilor România TV și Antena 3 peste un milion de euro în campania electorală prezidențială pentru promovarea Vioricăi Dancila. Digi24 nu a încasat niciun leu.

Conform informațiilor obținute cu greu chiar de la PSD de către Europa Liberă, PSD a plătit postului Antena 3 suma de  1.965.486 de lei (aproximativ 410.000 euro), în timp ce România TV a încasat  3.077.180 de lei (aproximativ 640.000 euro). PSD a dat sume mici firmelor care administrează Realitatea TV și B1 pentru promovarea Vioricăi Dancila. Dacă în conturile celor care se ocupă de Realitatea TV au intrat 113.349 de lei, în cazul B1 TV s-au plătit 217.850 de lei (aproximativ 45.000 euro).

Digi24 este singură televiziune de știri care nu a încasat bani de la PSD în campania prezidențială.

În total, pesediștii au cheltuit peste 5.3 milioane de lei pentru aparițiile tv.

Deși a beneficiat de cea mai mare subvenție de la bugetul de stat în 2019, PSD s-a trezit cu conturile aproape goale chiar în timpul campaniei din cauza cheltuielilor excesive făcute în cursul anului.

Solicitarea Europa Liberă către PSD privind banii cheltuiți în campania electorală a fost trimisă pe 9 decembrie 2019. Obligația legală a conducerii PSD era să răspundă în termenul legal de 10 zile, iar dacă nu reușea să facă acest lucru, să anunțe că au nevoie de termenul de 30 de zile. După mai multe reveniri pe adresa oficială a biroului de presă PSD, a trezorierului PSD, dar și a președintelui interimar, Marcel Ciolacu, conducerea social-democraților a răspuns la solicitare după 71 de zile. PNL a primit o solicitare similară, dar s-a încadrat cu răspunsul în termenul legal de 30 de zile.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here