Caz revoltător: O britanică a murit de COVID-19 după ce a fost scuipată de o persoană care pretindea că era infectată

O angajată a unei companii feroviare din Marea Britanie a murit de COVID-19 luna trecută după ce a fost scuipată de o persoană care pretindea că era infectată cu noul coronavirus, a anunţat marţi sindicatul muncitorilor britanici din acest sector de activitate, informează AFP.

Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, lucra în gara londoneză Victoria şi a resimţit primele simptome ale virusului la câteva zile după ce ea şi un coleg al ei au fost agresaţi pe 22 martie.

„Se aflau în holul central lângă o casă de bilete în momentul în care au fost agresaţi de un călător, care i-a scuipat. Acelaşi bărbat a tuşit deasupra feţelor lor şi le-a spus că avea virusul”, au precizat reprezentanţii sindicatului TSSA într-un comunicat.

Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a prescris un concediu medical, observând că aceasta suferea din cauza unor dificultăţi respiratorii, se afirmă în comunicatul emis de TSSA.

Femeia nu a mai mers la muncă, iar starea ei de sănătate a continuat să se înrăutăţească, necesitând internare şi conectarea la un dispozitiv de ventilare mecanică, pe 2 aprilie. Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu, lăsând în urmă un soţ şi o fiică de 11 ani, care nu au mai putut să o revadă după urcarea ei în ambulanţa care a transportat-o la spital.

Compania pentru care lucra, Southern Railway, a dat asigurări spunând că tratează acest caz cu multă seriozitate şi că a demarat o anchetă internă.

Poliţia transporturilor din Marea Britanie a deschis şi ea o anchetă, potrivit sindicatului TSSA, care a cerut autorităţii ce reglementează transportul feroviar să cerceteze faptele. Potrivit aceluiaşi sindicat, „există întrebări serioase legate de moartea ei, întrucât acest deces nu a fost unul care nu putea fi evitat”.

Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca familiile tuturor angajaţilor din acest sector de activitate care au murit din cauza maladiei COVID-19 să primească o indemnizaţie din partea guvernului, aşa cum se întâmplă deja în cazul familiilor victimelor raportate în rândul personalului din sectorul medical.

1 COMENTARIU

  1. De aceea este bine ca cei ce lucreaza cu publicul,inafara de medici,sa poarte echipament de protectie facial ,cu viziera,sau ochelari,bonete si masti mai performante!Te trezesti ca un nebun scuipa,tuseste langa tine,fara masca,fara jena si te trezesti la spital,intubat in cel mai rau caz!Iar pentru cei ce cred ca te poti trezi infectat in orice moment de cand ai pasit in strada,trebuie masca si manusi si in spatiul deschis,nu mai spun de cele inchise!!Astfel de monstri,nu numai ca trebuie sa plateasca penal ce fac,dar sa-si plateasca spitalizarea de 10 ori mai mult,plus despagubiri uriase familiei indurerate!!!NENOROCITI,CRIMINALI DE-A DREPTUL!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here