Cazul care a șocat România în prima zi din an: câine mutilat de o petardă. Anunțul IPJ Satu Mare

Nişte copii sunt suspecţii principali în cazul câinelui rănit la cap de o petardă, la Satu Mare, anchetatorii luând în calcul două variante: cea în care animalului a fost rănit intenționat şi cea în care el s-a apropiat de petardă crezând că este mâncare. IPJ Satu Mare precizează, invocând şi declaraţiile medicului veterinar care a operat câinele, că petarda nu a explodat în gura animalului, rănile fiind provocate din exterior. Verificările continuă pentru găsirea celor vinovaţi.

UPDATE – „În urma primelor verificări care au fost efectuate de poliţişti, în cazul câinelui care a fost rănit de o petardă la data de 29 Decembrie 2019, şi din declaraţiile medicului veterinar care a intervenit chirurgical, rănile pe care le-a suferit câinele au fost produse din exterior (petarda nu a explodat în gura câinelui). În continuare se efectuează  verificări pentru a se identifica persoanele/persoana care au/a aruncat petardele şi imprejurările comiterii evenimentului, pentru a se stabili cu exactitate dacă a fost o acţiune intenţionată sau un eveniment nefericit”, a anunţat IPJ Satu Mare.

Câinele a fost grav rănit pe o stradă circulată din Satu Mare după ce i-a explodat o petardă în față. El a fost operat, va fi vaccinat, deparazitat şi propus pentru adoptie, a declarat la Digi24 Nicoleta Lontos, vicepreşedinta Asociaţiei FreeLife Satu Mare, cea care a preluat căţelul.

Surse judiciare au precizat pentru PresaSM că suspecţii principali sunt un grup de copii şi că încă nu se ştie dacă aceştia ar fi acţionat în mod intenţionat.

Este luată în calcul şi varianta în care câinele s-ar fi apropiat de petardă, crezând că ar fi ceva de mâncare, cunoscându-se faptul că acel câine era hrănit de localnici, conform sursei citate.

„În cercul de suspecţi este un grup de minori, dar autorii nu au fost încă prinşi”, a declarat pentru PresaSM – Paula Gabor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here